ELEFANTPORTEN er et digt af Roald Bergmann fra digtsamlingen “Arkitekturdigte – København”. “Elefantporten” har fået tilsat musik fra den legendariske hip hop-producer Esben ‘Es’ Thornhal og vokal af sangerinden RebekkaMaria. Værket kulminerer i en musikvideo.

Projektet “Elefantporten” udviklede sig organisk til at blive et tværmedielt foretagende. Udgangspunktet var det skrevne digt som blev en del af digtsamlingen (udgivet af Forlaget Muusmann). Samtidig blev digtet indspillet og tillagt musik og sang og publiceret af pladeselskabet Hangar. Afslutningsvis blev “Elefantporten” i sin musikalske version produceret som en musikvideo med Bazookas faste partnerfirma Dokumento som video-produktionsselskab.

“Elefantporten” handler om den arkitektoniske perle af samme navn i Carlsberg Byen i Valby som forfatteren Roald bruger som symbolsk dobbelthed: Elefantporten er både visuel skønhed, men også billedet på øllen. Roald kalder i sit digt Elefanporten “en portal til barndommens sal”, fordi alkohol havde en fast og skræmmende tilstedeværelse i Roalds opvækst på Bornholm.