Digtsamlingen “Arkitekturdigte – København” er en bunke af forfatteren Roalds poetiske beskrivelser af københavnsk arkitektur. Bogens indhold er sammensat med kreativ supervision af Bazookas forlagsafdeling og udgivet af forlaget Muusmann. Bogen er rigt illustreret af Benjamin Noir.

Forlaget Muusmann beskriver udgivelsen således i deres pressemeddelelse:

“Årets eksklusive niche-udgivelse om Københavns mest markante arkitektoniske bygningsværker – beskrevet i digte. En dejlig sær og ny litterær genre ser dagens lys i denne opsigtsvækkende samling af små krydsfelter mellem arkitektur og poesi.

Mure kan vække følelser. Og huse indeholder historier. Dét er udgangspunktet i debutdigteren Roald’s finurlige bog. Uanset om du er arkitekturinteresseret, københavner, poesi-glad eller blot nysgerrig efter stærke fortællinger, så er denne bunke digte om arkitekturen i hovedstaden et absolut must på din bogreol eller med i lommen, når du skal på en byvandring. Digtene tegner et lyrisk kort gennem byen, hvor der både er plads til små glimt af drømmende tanker samt legende poesi om arkitekturen og konstruktionerne. Alt sammen med afsæt i markante bygninger i hovedstaden. Arkitekturdigtene bringer dig rundt til de største, hæsligste, mest ikoniske, flotteste og underligste stykker af arkitektur som København kan mønstre.

I en tid hvor Danmark er sat på verdenskortet på grund af vores banebrydende arkitektur og byindretning, er denne lille perle af en udgivelse den oplagte kærlighedserklæring til de menneskeskabte rum vi lever og ånder i til daglig. Arkitekturdige – København er en helt igennem unik og særdeles smuk udgivelse. Uanset om dette er dit første møde med poesien eller om du er en habil digtlæser, kan du ikke undgå at blive ramt i både hjerne og hjerte. Roalds åbne og legende sprog åbner arkitektur og digtning op til det brede publikum, hvor alle er inviteret med ind i rækken af medrivende små fortællinger.

Bogen er i et lille lækkert format, som passer ned i en stor lomme eller lille taske, perfekt til at tage med på byvandring. Bogen er rigt illustreret af digteren selv, som med sin karakteristiske labyrintiske streg af byer og bygninger giver ordene en visuel lyd.”

Bazooka har været det kreative fundament for hele tilblivelsen af udgivelsen i tæt samarbejde med forlaget Muusmann. Bazooka har endvidere haft en nøglerolle i pressearbejdet, PR-indsatsen og den praktiske drivkraft bag en række talks, interviews og events i forbindelse med bogens release.

“Arkitekturdigte – København” opnåede landsdækkende presseomtale med blandt interview i Radio24syv og et længere indslag i P1.

Se forfatteren Roalds mini-foredrag om arkitekturdigte til story-eventet Kort Sagt: